Sousafoon

Joris Nieuwendijk

Muzikaal leider tot medio 2015.

Trombone

Kees Barnier

Muzikaal leider van medio 2015.

Muzikale leiders

Joris Nieuwendijk was vanaf 1972 de muzikaal leider van het BBC en de voorloper daarvan (de T-zeikers).

De eerste kennismaking met muziek vond plaats aan het eind van de zestiger jaren toen enkele leden van de studentenvereniging Demos lid werden van de Stratumse Harmonie. Joris keek daar eens rond en al snel viel zijn oog op de bas. Binnen enkele maanden streefde hij zijn leermeester voorbij en werd hij ook de basblazer van het vooraanstaande blaasgezelschap de "Mixture Ländner Kapel”.

Toen de plannen voor de T-zeikers ontstonden bood Joris aan om arrangementen te schrijven. Het allereerste nummer was “O Antoinette”. De bedoeling was om de eerstvolgende carnaval zes nummers af te hebben, maar het werden er twintig. De kwaliteit van die arrangementen was hoog. Enkele nummers uit het huidige repertoire stammen nog uit die tijd (Espani Cani, Wien bleibt Wien).

Joris kon in verband met zijn lidmaatschap van de "Mixture Ländner Kapel” het eerste jaar niet mee met de T-zeikers. De verhalen die 's nachts werden uitgewisseld waren zodanig dat Joris de carnaval daarna ook meeging en tot heden is dat zo gebleven.

De kracht van het BBC zit vooral ook in de arrangementen van Joris. Op dit gebied is hij een autodidact en gezien het succes van het BBC in het verleden, met buitengewone kwaliteiten. 

Vanaf medio 2015 heeft Kees Barnier de muzikale leiding overgenomen van Joris.
Ook Kees heeft al veel ervaring en ook Kees schrijft arrangementen voor BBC, dus de muzikale leiding is ook tegenwoordig, in vertrouwde handen.

© Copyright 2021 Bourgondisch Bras(s) Comfort

Made with ‌

HTML Editor
We gebruiken cookies om ons site zo goed mogelijk te laten werken.